Nyheter

Kul Nyhet! MarsQuest VR-upplevelse Visas på Tekniska Museet!

Imiteras MarsQuest och Tekniska Muséet

Vi är glada att höra att vår VR-upplevelse, MarsQuest, visades upp på Tekniska Museet den 22:a september. Besökare fick chansen att resa till Mars i Virtual Reality, utforska den röda planeten och lösa uppdrag som riktiga astronauter. Ett stort tack till Astronomisk Ungdom som hjälpte till på plats och till alla som kom för att uppleva vår skapelse. Om du missade det, så kan du när som helst dyka in i MarsQuest här på AppLab!

Vill du fördjupa dig ännu mer i ämnet, så finns här en intervju med VD John Nilsson, från Nordea Open i Båstad i somras.

Spännande samarbete!

AlixLabs och Imitera

Vi är glada att meddela vårt banbrytande partnerskap med AlixLabs! Tillsammans utnyttjar vi Imiteras toppmoderna Extended Reality (XR)-lösningar för att revolutionera visualiseringen av halvledartillverkning på atomnivå. Vår toppmoderna XR-plattform kommer att ge AlixLabs en unik virtuell representation av atominteraktioner, vilket möjliggör realtidsprovning och främjar samarbete som aldrig förr. Håll utkik efter fler uppdateringar om denna transformerande resa! Läs mer här

Banbrytande Framtid för Flygresor med VR!

OceanSky Cruises och Imitera

Vi är superglada över att dela vårt samarbete med OceanSky Cruises, en banbrytare inom hållbar flygning. Efter att ha visat en demo fick vårt partnerskap luft under vingarna. Med Imiteras VR-plattform ger vi liv åt interiören i ett modernt storskaligt luftskepp, vilket markerar den första luftskeppsexpeditionen på nästan ett sekel. Föreställ dig att samarbeta i realtid inuti en lyxig luftskeppsgondol, dela idéer med globala team, allt medan du njuter av andlösa vyer. Håll utkik för mer om denna innovativa resa med OceanSky Cruises! 

Obs: Bilden visar ett digitalt koncept av en potentiell luftskeppsgondoldesign.

I.S.A.A.C. och Imitera ska revolutionera rymdindustrin med unika XR-lösningar

I.S.A.A.C. och Imitera kommer att föra rymden till jorden med smarta interaktiva Extended Reality-lösningar. Från vänster: John Nilsson, VD Imitera, Petra Kaur, CCO Imitera, Cecilia Hertz, grundare I.S.A.A.C., och Mattias Hansson, VD I.S.A.A.C.

Vi är stolta att kunna meddela att Imitera och I.S.A.A.C, International Space Asset Acceleration Company AB den 16 februari 2023 undertecknade ett LOI-avtal om ett nytt Joint Venture (JV). Syftet är att lösa affärsutmaningar inom rymdindustrin genom användning av Extended Reality (XR) applikationer. JV, med slagordet ”Take Space innovations to Earth via XR”, kommer att sammanföra expertis från båda parter för att förenkla användningen av innovativa XR-lösningar inom rymdindustrin.

Rymdindustrin står inför betydande utmaningar när det gäller att komma åt, visa och demonstrera objekt i den verkliga världen. Vi avser att möta dessa utmaningar genom att använda den senaste XR-tekniken och… Läs mer (Engelska)

Koenigsegg Extreme Tech-Club

Koenigsegg ExtremeTech-Club Imitera

Vi på Imitera är glada över att kunna meddela att vi har gått med i Koenigsegg ExtremeTech-Club. Denna exklusiva prestigefyllda grupp av teknikexperter är dedikerade till att utveckla det senaste inom fordonsteknik, och vi är glada över att vara en del av det.

Som medlem i klubben kommer vi att arbeta med Koenigsegg och dess andra medlemmar för att ge idéer och insikter för framtida förbättringar av deras otroliga bilar. Vi tror att vår expertis inom banbrytande teknologier som Virtual och Augmented Reality och det kommande Metaverse, kan hjälpa Koenigsegg att tänja på gränserna för vad som är möjligt i bilvärlden.

Den immersiva upplevelsen ”Ariane 6” av Imitera

Jessica Meir, den svensk-amerikanska astronauten, guidas runt i den virtuella versionen av uppskjutningsplatsen i Franska Guyana, och visar upp den fullskaliga Ariane 6 med en avatar som sig själv, under ett besök på Universeum, Göteborg.

Jessica Meir, den svensk-amerikanska astronauten, guidas runt i den virtuella versionen av uppskjutningsplatsen i Franska Guyana, och visar upp den fullskaliga Ariane 6 med en avatar som sig själv, under ett besök på Universeum, Göteborg.

Vill du visa upp vad ditt företag bygger för Ariane 6 raketen på plats i Franska Guyana? Med vår VR-upplevelse kan du! Nuförtiden är behovet av att visuellt göra intryck på kunder och andra parter otroligt viktigt.
Med Imiteras virtuella Ariane 6-mässa dygnet runt är detta bara ett headset bort.
Möt kunder i VR och guida dem ”på plats” i en fullskalig virtuell representation av Ariane 6-uppskjutningsplatsen i
Franska Guyana och visa dem den faktiska platsen för dina produkter på raketen. Det kommer att vara varumärkesbyggande och kan ha en positiv effekt för att attrahera och utbilda nya talanger till ditt företag.

Eftersom du inte behöver vara i samma fysiska utrymme som besökarna kan det till och
med spara dig eller en kund en affärsresa eller två. Det är ett säkert och säkert sätt att visa ditt arbete på familjeevenemang och mässor. Missa inte att vara en del av den första virtuella utställningen av Ariane 6. Med VR kan man sikta förbi stjärnorna!

Carolina Kalliokorpi (right), program manager for GKN Aerospace, guides the Swedish foreign trade minister Anna Hallberg and state secretary Krister Nilsson around the virtual Ariane 6, while visiting the GKN Aerospace plant in Trollhättan, Sweden

Carolina Kalliokorpi (till höger), programledare för GKN Aerospace, guidar Sveriges utrikeshandelsminister Anna Hallberg och statssekreterare Krister Nilsson runt den virtuella Ariane 6, när hon besöker GKN Aerospace-fabriken i Trollhättan, Sverige

Unika fördelar:

 • Enkel installation för alla anställda
 • Inga tekniska kunskaper behövs för besökare
 • Användare möter varandra i VR som sig själva
 • Över 15 miljoner potentiella besökare, växer stadigt
 • Kan vara både privat och offentlig
 • Träffas över långa avstånd
 • Upplevelsen är tillgänglig dygnet runt, året om
 • Kan besökas från en kontorsfilial eller hemifrån
 • Varumärkesbyggande
 • Personlig eller virtuell guide
 • Minska antalet resor för anställda och kunder
 • Fullskaliga och miniatyrmodeller
 • Kan utökas oändligt
 • Länka unika showroom för dina andra produkter

 


 

 

Ariane 6 raketen i Franska Guyana

HoverBlade

Gör dig redo för en adrenalinkick som aldrig förr med det senaste tillskottet till världen av virtual reality-spel: HoverBlade!

Vi introducerar det nyaste och mest spännande VR-spelet för hoverbikes som kommer ut på marknaden. I detta högoktaniga spel kommer spelare att få uppleva spänningen i att flyga i höga hastigheter genom futuristiska landskap på sin egen hoverbike.

Framtida funktioner i ”HoverBlade” inkluderar flera nivåer av anpassning för din hoverbike. Spelare kan välja mellan en mängd olika modeller och mönster, och kan till och med anpassa färgerna och dekalerna för att göra sin hoverbike till sin egen.

Men bortsett från anpassningsalternativen är den verkliga dragningskraften av ”HoverBlade” det intensiva spelet. Spelare måste navigera genom utmanande banor och tävla mot andra spelare om topplaceringen. Med intensiv action och plötsliga hinder, måste spelare ha snabba reflexer och behärska kontrollen över sin hoverbike för att lyckas. Och med att spelet är i VR kommer det att kännas som att du faktiskt är på en hoverbike och flyger genom luften.

Men ta inte bara vårt ord för det – prova ”HoverBlade” själv och se hur du klarar dig mot andra spelare. Känslan av hastighet och vindbruset i ansiktet får dig att komma tillbaka för mer. Så varför vänta? Gör dig redo att ta den virtuella världen med storm på din alldeles egna hoverbike i ”HoverBlade”. Ditt hjärta kommer att bulta och dina händer kommer att svettas, men du kommer inte att kunna stanna förrän du passerar mållinjen först. Framtiden för spel är här – är du redo att gå med i ”HoverBlade”-revolutionen?

MarsQuest

Är du redo att utforska den röda planeten som aldrig förr? Med MarsQuest kan du och dina gäster uppleva spänningen med virtuell verklighet i en spännande Mars-miljö.

Kliv in i vår VR-upplevelse och bli transporterad till Mars yta, där utgången för Mars-uppdraget på denna fascinerande planet hänger på dig. Du kommer att känna att du verkligen är där, med fantastisk grafik och realistiska rörelser.

Men MarsQuest är inte ett VR-spel – det är en upplevelse som du delar med dina gäster, oavsett om det är vänner på en fest eller potentiella företagskunder på en utställning.

Oavsett om du är en rymdentusiast eller bara letar efter ett unikt och spännande sätt att introducera dina gäster till VR, har MarsQuest något för alla. Så varför vänta? Ge dig ut på ditt MarsQuest-äventyr idag och ta dina första steg på den röda planeten. Framtiden för upptäcktsresande är här – är du redo att följa med oss?

Ladda ner MarsQuest från Meta

Pop-in & Play

Många barn väljer datorspel framför att läsa en bok. Nu finns en ny smart app, “Pop-In & Play” för att öka läslusten hos barn. Med tekniken Augmented Reality (AR), ger vi utgivna böcker nytt liv genom att förvandla bilder i dem till “magiska fönster”. Via dessa magiska fönster kan läsaren ha en dialog med karaktärerna i böckerna och svara på frågor, vars svar finns i texterna, och på så sätt motivera till läsning.

Det spelar ingen roll om du har en ny eller gammal version av den fysiska boken, det funkar alldeles utmärkt oavsett, eller som vi säger, Pop-In & Play!

App Store

Ladda ner Pop-in & Play från Apple App Store

Google Play

Ladda ner Pop-in & Play från Google Playstore

Play Magic Chess

Vi vill introducera fler människor till det fantastiska spelet schack, genom att använda ny teknik för att göra det omöjliga möjligt.

Vad sägs om att upptäcka hur svårt det är att spela schack i noll gravitation? Eller se en datorvärld under schackbrädet i vårt holografiska tema – eller spela som en trollkarl och få schackpjäserna att gå av sig själva?

Kontakt

Maila oss på: info@imitera.com eller ring +46 761 66 33 45

English